Trainingsdagen Tai-Chi Chen stijl / Qi-Gong / Healing

De lessen gebeuren onder leiding van Sifu Walter Toch (eerste Generatie in België) Men kan direct instappen en lessen gaan door in de vakantie.

Algemeen

Chen Stijl is de complete versie van alle Tai-Chi ,  komt uit Chenjiagou China en is de wieg waar Tai-Chi ontstond . de stijl is ideaal en compleet voor iedereen en men kan er het maximum uithalen voor de gezondheid of preventie tegen vele kwalen en waar het verouderingsproces vertraagt , tevens is het een ideale zelfverdedigingsmethode. Sifu Walter Toch bracht het voor de 1e maal naar Europa in 1990 en had het geluk te werken in  China en Belgie in privé met Grootmeester Chen Sitong 18e Generatie Chen Stijl en Famillie.

Jammer genoeg begrijpen veel mensen de essentie van Tai-Chi niet en zien het als een dans of meditatie of iets voor senioren. Niets is minder waar , en door het feit dat Sifu Walter Toch ook expert is in Shaolin Kung-Fu , gaan die 2 goed samen interne en externe stijlen of Yin & Yang. Want Tai-Chi is Kung-fu en Kung-fu is Tai-Chi en als men beide beheerst zullen ze allebei groeien . Door dit te begrijpen en vooral veel praktijk op realistische aanvallen weet men pas dat men verder kan groeien en zo de "Qi" of energie leert gebruiken en met weinig die grote kracht kan neutraliseren. Werkende als Prof. en bijna 50 jaar intens actief ben ik zeker een pionier op dit gebied , en heb ook ook zo al veel Taiji leraren geholpen die blok stonden en niet wisten wat ze ermee kunnen doen op zelfverdediging. Tenslotte is Tai-Chi in de traditionele zin een krijgskunst die vroeger z'n nut had en uiteraard dan snel werd toegepast als men wordt aangevallen. De uitvoering van Chen stijl gebeurt traag met fajin oefeningen ertussen . Beginnende leerlingen laat ik eerst  jibengong doen of basisoefeningen , daarna de taolu (de vorm). In China deed ik 3 maanden over de jibengon of basisoefeningen met 7 uur per dag te trainen en dit de traditionele manier is.

GROEPSLES

Vrijdagen van 18 uur tot 19 uur

INSCHRIJVEN

 

PRIVELES

Privélessen per persoon of groepen, Scholen , Bedrijven enz .. , op AFSPRAAK !

INSCHRIJVEN

 

Plaats

Topacademie Sifu Walter TOCH
Schooldreef 137
9050 GENTBRUGGE

www.shaolin.be 

Gsm : + 32 (0) 477 911 743

info@shaolin.be

 

 

 


 
 
Groter Normaal Kleiner Zoeken Print Rss nieuws feed Deel