Filosofie

In 1987 trok ik naar China naar de beroemde Shaolin Tempel Song Shan Henan China, de bakermat van de krijgskunsten. Ik had het geluk met één der grootste Meesters te kunnen trainen, SHI YONG SHOU, 33e generatie Shaolin Monniken. In 1990 was ik dan ook de eerste Westerling met een graduaat van de Song Shan Henan Tempel.

Zo bracht ik als eerste het Shaolin Kung-Fu naar Europa, allemaal met eigen middelen. Ik werd de 1e Prof. in krijgskunsten in België die 30 jaar geleden begon op zelfstandige basis. Dat was met Shaolin Kung-Fu, toen nauwelijks bekend was in Europa. Maar ik geloofde in mezelf en heb ondertussen aan honderden mensen les gegeven, van Jan met de pet tot ministers.

Als instructeur besef je dat je soms ook een deel priester en dokter moet zijn. De enorme kracht die uitgaat van de krijgskunst maakt van haar méér dan alleen maar een sport. Mensen kunnen openbloeien. De negatieve kant schuilt in het risico dat sommigen leerlingen uit hun schoenen kunnen groeien.

Ik ben begonnen met niets en heb nu alles. Alles wat nodig is om een gevechtskunst te beheersen. Dit is ook de filosofie die ik mijn leerlingen wil bijbrengen. Starten van nul en zo week na week opbouwen tot iets moois. Op die manier probeer ik m’n steentje bij te dragen om krijgskunsten in België naar een hoger niveau te tillen. Zo hoop ik de waakvlam brandend te houden, en vooral mensen gelukkiger te maken met behulp van die mysterieuze, zichtbare en onzichtbare krachten die ik ontdekt heb in de krijgskunsten.

Meer weten?

Ik schreef alles neer in mijn boek, uniek in de wereld van Kung-Fu: “Kung Fu Meester treedt uit de schaduw“, waar o.a. de invloed van de krijgskunsten in het dagelijkse leven worden belicht. Over balans en onbalans, “Qi” of energie, meester en leerling, en zoveel meer. Vraag ernaar via het contactformulier.

Christiane De Sitter

Veel kracht en inspiratie haalde ik uit een fantastische vrouw namelijk Christiane De Sitter. Christiane schreef ontelbare sprookjes, gedichten, rijmen en detective novellen. Ter nagedachtenis van Christiane werd een website opgericht waar al haar werk gebundeld en online gezet werd. Neem een kijkje op SprookjesVanChris.be